“Lotta fick sitt nya drömjobb som testledare via sin jobbagent i Umeå.”

Att byta jobb kan vara krångligt och tar mycket tid, men nu finns en unik möjlighet att skaffa en personlig agent som sköter hela processen – i Umeå. Vi på Searchia arbetar med rekrytering av specialister inom IT. Istället för att arbeta traditionellt som andra rekryteringsföretag, tar vi oss an rollen som din personliga jobbagent.

rekrytering inom IT

Berätta om din upplevelse av att hitta nytt jobb via Searchia?

“Jag visste att jag ville flytta till Umeå men jag ville också hitta ett jobb som kändes spännande och utmanande innan jag flyttade upp. Jag fick tips om Searchia via en vän och tog kontakt via sajten. Inom kort fick jag en personlig kontakt som på ett väldigt bra sätt gick på djupet med vad jag sökte. Det passade mig perfekt eftersom jag hade ett bra jobb redan i Stockholm och inte “satt i sjön” så att säga. Jag var inte i behov av att stressa in i något och det upplevde jag heller inte att Searchia hade” säger Lotta Westin. 

Hur gick det till när du fick höra om den här tjänsten?

”Bådas mål var att hitta ett jobb som passade oss båda. Efter ett tag så dök tjänsten hos Tactel upp och jag fick snabbt tips om den via Searchia. Sen gick allt väldigt snabbt och jag sa upp mig och flyttade till Umeå för att börja på Tactel. Något som kändes otroligt smidigt var att Searchia redan hade bra koll på företaget och skötte mycket av kontakten med HR. Något som man själv annars brukar få lägga en del tid på som arbetssökande. ”

Vad skiljer Searchia från andra rekryterare, enligt dig?

“Det finns många anledningar att gilla Searchia. De har stenkoll på marknaden och visar en enorm finkänslighet med att matcha rätt person till rätt position” säger Lotta.

Vi på Searchia jobbar annorlunda, och vår viktigaste utgångspunkt är personen vi är agent åt. Vi väger in personlighet, värdering och erfarenhet för att hitta rätt drömjobb för just dig.

Jag uppskattar verkligen att de tar sig tiden att lära känna både sina specialister och företagen de samarbetar med. Många av de rekryterare jag tidigare jobbat med (både som arbetssökande och som representant för företag som vill anställa) har gjort punktinsatser för att hitta en specifik roll eller tjänst och det har oftast blivit hetsigt och sällan landat i en bra match” utvecklar Lotta. 

“Med Searchia upplever jag att just samarbetsfaktorn är en stor bidragande orsak till att man lättare hittar rätt. Man har också möjlighet att tidigt flagga som arbetsgivare för ett behov som kanske kommer att uppstå senare utan att konkret redan nu ha en färdigspecad “beställning” vilket gör att Searchia har möjlighet att hålla ögon och öron öppna för personer som skulle kunna passa det kommande behovet”

På Searchia är vi specialisten på IT-specialister. I stället för att fokusera på arbetsgivares annonser, så tar vi oss an rollen som agenter åt dig som arbetar som specialist inom främst it-branschen.

Vi tycker oss se att det blir allt vanligare att ta hjälp i vardagen med exempelvis hemkörda matkassar. Men varför kan inte man få hjälp i karriären också? Det kan vara ganska krävande att byta jobb, och då underlättar det om man har en personlig agent som lär känna dig och vet vad du vill ha om du kommer till läget att du vill byta arbete, säger Hanna Fjällström, rekryteringskonsult på Searchia i Umeå.


Vi arbetar med rekrytering av specialister inom IT, exempelvis backend-utvecklare, frontend-utvecklare, scrum masters och projektledare. Hos oss får du en personlig agent som med din personlighet, erfarenhet och värderingar i fokus hjälper dig mot ditt nästa drömjobb.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten. För mer detaljer, läs här.