Är du IT-specialist och vill ta reda på framtida karriärmöjligheter? Luta dig i sådana fall tillbaka och låt Searchia hitta jobbet åt dig. Det var precis så Carl-Evert Kangas gjorde när han fick sin drömtjänst på teknikföretaget Metria.

Att byta jobb kan vara krångligt och tar mycket tid, men nu finns en unik möjlighet att skaffa en personlig agent som sköter hela processen – i Umeå. Vi på Searchia arbetar med rekrytering av specialister inom IT. Istället för att arbeta traditionellt som andra rekryteringsföretag, tar vi oss an rollen som din personliga jobbagent.

Lediga jobb och rekrytering

I början av 2017 började Carl-Evert längta efter nya utmaningar och funderade på om det kanske var dags att byta jobb. Då kom han i kontakt med Searchia som är en specialistagentur för personer inom IT i Umeå.

– “Jag anmälde mig till specialistagenturen och fick sedan träffa min personliga rekryterare och berätta vad jag var intresserad av och vad jag gjort tidigare. Sedan hörde min agent av sig när det dök upp intressanta tjänster för mig” berättar Carl-Evert.

När man är med i specialistagenturen slipper man alltså leta efter den perfekta tjänsten eller hålla koll på framtida karriärmöjligheter, Searchia håller koll åt dig. Dessutom slipper företagen leta efter de bästa specialisterna eftersom de redan finns hos Searchia.

När Searchia meddelade Carl-Evert om att teknikföretaget Metria sökte en systemutvecklare med UX-inriktning blev han genast intresserad.

– “Jag hade hört mycket gott om Metria så när de beskrev tjänsten så kändes det rätt” säger Carl-Evert.

Metria är ett teknikföretag i framkant, framförallt när det gäller GIS, geodata och fjärranalys.

– “När jag fick komma på intervju så föll jag pladask. Vi hade samma visioner, kollegorna var väldigt trevliga och så tycker jag att geografisk intelligens som vi sysslar med är ett väldigt intressant ämne” berättar Carl-Evert.

En annan sak som lockade var ett brett kontaktnät av kollegor. Metrias 250 anställda är fördelade på 24 kontor, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Företaget levererar dessutom produkter och tjänster över hela Sverige och deras kunder består av myndigheter, företag och privatpersoner.

I Umeå där Carl-Evert arbetar så jobbar man främst med att utveckla appar för fältlösningar inom GIS, E-handel med geodata, offlinelösningar och alltid med fokus på god användbarhet. Men de planerar att expandera med ännu fler affärsområden.

– “Vi arbetar i små team och löser allt från akuta problem till att planera långsiktiga projekt. Jag gillar att det är så öppet och att alla får komma till tals” säger Carl Evert.

Så gör man för att få reda på framtida karriärmöjligheter – helt gratis.

  • Gå in på searchia.se och anmäl dig till specialistagenturen.
  • Vi kontaktar dig och du bokas in för ett förutsättningslöst samtal med någon av våra rekryterare som blir din personliga rekryterare.
  • Även om du kanske inte söker jobb idag, så har vi gärna en kontinuerlig kontakt med dig för att diskutera framtiden.

På Searchia är vi specialisten på IT-specialister. I stället för att fokusera på arbetsgivares annonser, så tar vi oss an rollen som agenter åt dig som arbetar som specialist inom främst it-branschen.

Vi tycker oss se att det blir allt vanligare att ta hjälp i vardagen med exempelvis hemkörda matkassar. Men varför kan inte man få hjälp i karriären också? Det kan vara ganska krävande att byta jobb, och då underlättar det om man har en personlig agent som lär känna dig och vet vad du vill ha om du kommer till läget att du vill byta arbete, säger Hanna Fjällström, rekryteringskonsult på Searchia i Umeå.


Vi arbetar med rekrytering av specialister inom IT, exempelvis backend-utvecklare, frontend-utvecklare, scrum masters och projektledare. Hos oss får du en personlig agent som med din personlighet, erfarenhet och värderingar i fokus hjälper dig mot ditt nästa drömjobb.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten. För mer detaljer, läs här.