“Under hela rekryteringsprocessen har jag fått personligt stöd och hjälp fram till den nya anställning som jag nu har fått. ”

Att byta jobb kan vara krångligt och tar mycket tid, men nu finns en unik möjlighet att skaffa en personlig agent som sköter hela processen. Vi på Searchia arbetar med rekrytering av specialister inom IT –  tex mjukvaruutvecklare, frontendutvecklare och backendutvecklare. Istället för att arbeta traditionellt som andra rekryteringsföretag, tar vi oss an rollen som din personliga jobbagent.

Anders fick jobb som mjukvaruutvecklare på Komatsu Forest efter en rekryteringsprocess tillsammans med Searchia. Vi ställde några frågor till honom för att höra vad han tyckte om rekryteringsprocessen. 
I Searchias agentur kan man vara med oavsett vilken situation man befinner sig i karriärmässigt. Man kanske trivs bra just nu, men ändå är nyfiken på vad marknaden har att erbjuda. “Då finns vi där, för att matcha dig mot ditt nya jobb” säger Hanna Fjällström – en av Searchias rekryteringskonsulter. Hanna hjälpte Anders till hans nya jobb som mjukvaruutvecklare hos Komatsu Forest. Läs om hans upplevelse här.

Berätta om din upplevelse, hur det var att hitta nytt jobb med hjälp av Searchia?

“När jag blev kontaktad av Hanna på Searchia första gången visste jag inte så mycket om företaget, men såg det som en spännande möjlighet och fick komma på en förutsättningslös intervju. De tog reda på vad jag var intresserad av för typ av arbete och har sedan matchat det och mina kunskaper mot lediga tjänster. Under hela processen har jag fått personligt stöd och hjälp fram till den nya anställning som jag nu har fått.

Vad tycker du är den största skillnaden mot hur Searchia jobbar, jämfört med andra rekryterare?

“Den största skillnaden är att jag som sökande inte aktivt behöver leta efter lediga jobb och skicka in ansökan till vart och ett. När man som jag redan hade ett jobb är detta väldigt praktiskt. Att man sedan har en personlig kontakt gör hela processen mer avslappnad.

Skulle du rekommendera Searchia till andra personer som jobbar inom IT och kanske vill byta jobb?

“Ja, absolut. Den personliga kontakten och att mycket av processen med att söka jobb hamnar på samma ställe gör det hela så mycket enklare. Att man dessutom fått feedback som man sällan annars får när man söker jobb är väldigt bra.”

Vill du veta mer om hur vi på Searchia jobbar? Eller har du kanske frågor och funderingar kring rekrytering och konsultverksamhet? Kontakta oss så svarar vi på dina frågor.

På Searchia är vi specialisten på IT-specialister. I stället för att fokusera på arbetsgivares annonser, så tar vi oss an rollen som agenter åt dig som arbetar som specialist inom främst it-branschen.

Vi tycker oss se att det blir allt vanligare att ta hjälp i vardagen med exempelvis hemkörda matkassar. Men varför kan inte man få hjälp i karriären också? Det kan vara ganska krävande att byta jobb, och då underlättar det om man har en personlig agent som lär känna dig och vet vad du vill ha om du kommer till läget att du vill byta arbete, säger Hanna Fjällström, rekryteringskonsult på Searchia i Umeå.


Vi arbetar med rekrytering av specialister inom IT, exempelvis backend-utvecklare, frontend-utvecklare, scrum masters och projektledare. Hos oss får du en personlig agent som med din personlighet, erfarenhet och värderingar i fokus hjälper dig mot ditt nästa drömjobb.

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten. För mer detaljer, läs här.