';

Systemutvecklaren Jill: ”Här kan jag verkligen utvecklas”

Vill du jobba på ett teknikföretag som expanderar och ligger i framkant? När Jill Aittamaa fick nys om en tjänst hos teknikföretaget Metria i Umeå tog hon genast chansen och har inte ångrat sig en sekund. Nu söker de fler drivna systemutvecklare.

Det är precis det här jag har velat göra under hela min karriär

Jill hade arbetat som systemutvecklare i 6 år på olika företag runt om i Umeå men var fortfarande på jakt efter sin drömtjänst. När hon hörde att teknikföretaget Metria sökte systemutvecklare med UX-inriktning så tvekade hon inte en sekund. Det var både företaget och tjänsten i sig som lockade.

– Det som fångade mitt intresse med själva tjänsten var UX-delen, det är något jag tycker är riktigt kul och som jag saknat på tidigare arbetsplatser, säger hon.

Marknaden för Metrias tjänster inom bland annat GIS, geodata och fjärranalys växer explosionsartat och därför söker de just nu fler systemutvecklare.

Sedan i höstas arbetar Jill på Metrias kontor i Umeå där man främst jobbar med utveckling av appar för fältlösningar inom GIS, e-handel med geodata, offlinelösningar och alltid med fokus på god användarbarhet.

– Trots att jag inte varit här så länge så känner jag att jag har hamnat helt rätt. Det är en härlig stämning bland alla kollegor och det finns inga hierarkier utan man tar verkligen tillvara på allas kompetenser, berättar Jill Aittamaa.

En stor fördel med Metria är att det finns utrymme för varje enskild medarbetare att utvecklas och vidareutbilda sig inom det område man är intresserad av.

– Jag känner verkligen att det finns plats för mig att utvecklas i den riktning jag själv vill. Det känns som att arbetsplatsen formas efter mig snarare än att jag formas efter den, berättar Jill Aittamaa.

Hur gjorde du för att hitta din drömtjänst hos Metria?

– Jag har använt mig av Searchia som är en specialistagentur för specialister inom IT-branschen. När man är med i agenturen så får man en personlig rekryterare som håller koll på arbetsmarknaden och kommer med förslag på intressanta karriärmöjligheter.

Vad är fördelen med att använda sig av Searchia?

– Det är superskönt att inte själv behöva hålla koll på arbetsmarknaden, utan man överlåter det till experter. Dessutom har de ett jättestort kontaktnät vilket är en otrolig fördel.

Varför tycker du att man ska söka jobb hos Metria?

– För att det finns utrymme för alla att växa och utvecklas inom sina områden.

Så gör man för att komma i kontakt med Searchia och få tips om framtida karriärmöjligheter:

1: Gå in på Searchia.se och anmäl dig till specialistagenturen.

2: Searchia kontaktar dig och du bokas in för ett förutsättningslöst samtal med någon av Searchias rekryterare som blir din personliga rekryterare.

3: Även om du kanske inte söker jobb idag, så har Searchia gärna en kontinuerlig kontakt med dig för att diskutera framtiden.

Därför ska du söka jobb hos Metria

Stora utvecklingsmöjligheter. Hos Metria skapas komplicerade system och avancerade analyser. Det finns stor möjlighet att både påverka och utvecklas.

Företaget växer. Tjänsterna och produkterna används praktiskt taget inom alla branscher och efterfrågan ökar kraftigt.

Gör samhällsnytta. Metrias tjänster bidrar till att utveckla ett hållbart samhälle.